24 януари 2023 година

Очаквайте в “ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 24 януари от 20.00 часа

България отива на нови избори, какви са сценариите?

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев очаквайте:

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: BBC e установила по открити източници имената на 12 200 руски жертви във войната. ЕС планира среща на високо равнище в навечерието на 24 февруари в Истанбул. Момичето, положило цветя пред паметника в Москва на Леся Украинка е осъдено на 12 дни затвор. Прокуратурата на Русия обяви за нежелателна дейността на Фонда “Андрей Сахаров” – гост Генадий Гудков, бивш член на службите за сигурност и разузнаване на СССР, бивш депутат, подкрепял Немцов и Навални. 

Политика: Нинова връща неизпълнен последния мандат, България отива на нови избори, какви са сценариите? Възможен ли е реванш на статуквото или ще претърпи поражение? Защо и от кого се ексхумират политически трупове като НДСВ, ИТН и се рециклират стари муцуни от БСП? Защо хората на културата рядко заемат позиции по горещи теми на политиката като корупцията или агресията на Русия, дори и по скандали като в Народния Театър – гост Джеки Стоев – Георги, режисьор, сценарист и актьор.

Нидерландия: За Кулеба преговорите за предоставянето на военни самолети са излезли от мъртвата точка. Хага предлага на Украйна самолети F16, които обаче са само част от системата за контра атакуване на окупираните от руснаци територии и не заместват “Леопард 2”. Малко преди да започне войната, Рюте беше в Украйна. По време на разследването на свалянето на MH17 имаше пълно сътрудничество на украинците – на живо от Амстердам Христина Карагеоргиева.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.