Историческо! България победи баскетболния световен шампион

баскетбол

Българският национален отбор по баскетбол постигна една от най-големите победи в своята история, като победи световния шампион Германия.

Играчите на Росен Барчовски изиграха велик мач в Ботевград, който бе част от квалификациите за Евробаскет 2025. Нашите победиха с 67:62.

Българите зарадваха пълната зала с фенове зала в Ботевград с невероятно представяне, което ще се помни години напред. То припомни за онази велика победа над Франция под ръководството на Любомир Минчев през 2018 година.

Сега нашите сразиха и съвсем пресния световен шампион Германия, който триумфира на шампионата на планетата през миналата година. Да, съставът на Гордън Хърбърт сериозно се различаваше заради множеството звезди, които играят в НБА и които нямаше как да участват в този мач. В същото време пък България беше без голямото си име Александър Везенков, но игра като голям отбор.

Най-резултатен за България беше натурализираният американец Коди Милър-Макинтайър с 23 точки. Христо Захариев добави 15, а с 11 завърши Георги Боянов. За световните шампиони играчът на Барселона Оскар Да Силва реализира 15 точки, а Давид Крамер от тима на Мурсия добави 11.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.