ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 19 октомври 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 19 октомври 2023 година

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Украинските сили са извършили ограничен десант на окупирания ляв бряг на Днепър. Макрон увери Киев, че Газа няма да ограничи военната помощ. Лавров благодари на Северна Корея за подкрепата във войната срещу Украйна.

Израел: До няколко часа ще бъдат доставени първите камиони с хуманитарна помощ за Газа от Египет, но тя ще бъде разпределена от ООН, а не от Хамас. Израел няма да възстанови подаването на ток, докато МЧК не осигури достъп до заложниците. Риши Сунак пристига за два дни в Тел Авив. “Хамас е по-лош от Ислямска държава” – след отлагането на срещата на Байдън с арабски лидери в Йордания какви са сценариите за “денят след…” и как Путин се възползва от тях, какви са последиците за съжителството на мюсюлманите и евреите в Европа и нейните ценности? На живо от Париж Боян Радойков, бивш международен служител на ООН.

Темида: Какво означава най-сетне приетото решение на прокурорската колегия на ВСС за определяне на съдия, който да разследва и.д. главен прокурор Сарафов? Какво означава мнението на Венецианската комисия за конституционните промени? Гост съдия Атанаска Дишева, член на ВСС. 

Култура: Какво показва за състоянието на обществото и духовността фактът, че 251 творби, между които на Майстора и Мърквичка, са били повредени в Националната художествена галерия? Гост Станка Желева.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.