ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 16 ноември 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 16 ноември 2023 година

Дерогацията: Съвета по сигурността към МС и НС обсъждат отпадането на изключението за България от ЕК за внос на руски петрол. Какво означава това, че Украйна повече няма да внася горива от България с руски произход за голямото уравнение, в което се виждат интересите не само на Путин, но и на други дребни играчи на пазара в България? На живо Владислава Пеева от Mediapool.bg.

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Няма съществена промяна на фронтовата линия, има отделни атаки с дронове. Чехия замрази руска държавна собственост на територията на страната, сега руски недвижими имоти не могат нито да се отдават под наем, нито да се продават.

Израел: Продължава операцията на ЦАХАЛ срещу болницата Шифа, където бяха открити муниции на Хамас. Байдън е против окупацията на Газа от Израел.

САЩ – Китай: Затопляне на отношенията – Си Байдън се споразумяха да възстановят директната връзка не само между военните на двете страни, които бяха прекъснати миналата година след посещението на Пелоси в Тайван. Какво е значението на срещата в Сан Франциско между Байдън и Си за войната на Русия срещу Украйна, на Хамас срещу Израел и за двустранните икономически отношения с подтекст ТАЙВАН? Гост Елена Поптодорова, зам.председател на Атлантическия клуб.

Общество: Какви са последиците от политическата нестабилност и серията избори през последните години, пандемията, войната в Украйна и за връзката между психично и социално здраве? Колко е важно да има критично съзнание по време на световна криза и преход? Гост Елена Мустакова, социолог и психотерапевт.

Медии: Какво означава придобиването на Булсатком от собственика на Виваком и Нова телевизия? Как бТВ компенсира политическия трансфер на Хекимян и каква е вредата от видимото безхаберие на редакционната политика на много от тв медиите, комбинирано с ниско журналистическо качество? На живо Ясен Гуев.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.