ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 9 март 2023 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-9-март-2023-година

Кои са първите приоритети на демократичната коалиция в новото НС?

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят. Нови ракетни удари срещу Харков, Киев и Одеса. 15 руски  стратегически бомбардировачи са прехвърлени в района на Каспийско море, за да обстрелват украинска територия. Полският президент Дуда съобщи че страната е готова да предаде всички свои МиГ-29 на Украйна. 

Грузия: Демонстранти атакуваха полицейските сили, охраняващи парламента. Продължават вълненията срещу проруското правителство, което прие закон за чуждестранните агенти по подобие на руския.

Избори 2023: Какво показва надпреварата Гешев – Магнитски – Кьовеши? Може ли да бъде неутрализиран отрицателния ефект от хартиеният вот? Какво показват скандалите около “Хидрострой”, Ковачки, асфалта и кривите релси? Кои са първите приоритети на демократичната коалиция в новото НС? Как се породи проблема с поправката “Трактора” и свободата на медиите – могат да транслират вражеската пропаганда, но не и разкрития за корупционни схеми – гост Ивайло Мирчев, ПП/ДБ.

Балканите: Какво следва от “примирието” между Сърбия и Косово, подписано под натиска на САЩ и ЕС за нормализиране на отношенията – гост Владимир Владимиров.

IT: В държавните институции на ЕС и в САЩ предстои пълна забрана на инсталирането на приложението ТикТок на служебните смартфони. Опасенията са за шпионаж от китайската платформа, но има и тревога от пристрастяването на младите, които прекарват с часове на ден, гледайки споделени къси видеоклипове – гост Спас Иванов, IT експерт, Baseline Cyber Security.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.