ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 31 май 2023 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-31-май-2023-година

Борисов и имунитета му – каква трябва да бъде реакцията на ГЕРБ и ПП/ДБ?

Войната на Русия срещу Украйна и срещу цивилизования свят. Путин се опитва да омаловажи атаката с дронове, за да не покаже ограничените свои  възможности за ответни действия. La Repubblica: Г-7 работи върху гаранции за сигурност за Украйна след края на войната, САЩ настояват за край на конфликта до края на годината, някои дори говорят за есента.

Политика: Борисов и имунитета му – каква трябва да бъде реакцията на ГЕРБ и ПП/ДБ, какво означава атаката на Радев срещу политическата стабилност на България с използването на националистическа карта и въвличането на службите с антиевроатлантически действия? Какви са шансовете за съставяне на правителство, как ще отрази сегашното напрежение върху местните избори, как Радев се подготвя за пореден свой политически проект – гост Цветан Цветанов, лидер на “Републиканци за България”. 

Газ: С 15% ще поевтинее газът от 1 юни. ЕК препоръча на България да спре енергийните помощи, като пренасочи икономисаните средства за покриване на дефицита. Нулевите цени на тока на борсата в някои часови пояси на деня, както и вероятността да бъде доставян евтин газ от турската държавна газова фирма Боташ чрез Трансбалканския газопровод дават основание за оптимизъм по отношение нормализирането на цените и от там падането на инфлацията – гост Христо Казанджиев, експерт от Български Енергиен и Минен Форум.

Испания: Защо лидерът на социалистите Педро Санчес реши да насрочи светкавични парламентарни избори след поражението на местните избори? Какво причини завоят надясно и възходът на националистите от Vox – на живо от Барселона Йордан Ципорков.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.