28 ноември 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 28 ноември 2022 година

В какви избиратели са се прицелили лицата, напуснали БСП с амбиция за “нов ляв проект” и ясен пропутински уклон?

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: Лондон потвърди предаването на Украйна ракети Brimstone 2. Путин цинично към подбрани майки на войници: “умира се и от автокатастрофи и от препиване”. Възможно е украинско форсиране на Днепър.

Китай: Невиждани от Тянанмън и 1989 протести и арести разтърсват не само Пекин, но и милионните градове на страната. Недоволството е от политиката “нула ковид” и икономическата криза. Първо изпитание за “новият император” Си за чиято оставка се чуват възгласи.

БСП: В какви избиратели са се прицелили старите лица, напуснали партията с амбиция за “нов ляв проект” и ясен пропутински уклон? Защо младежката организация се обяви за машинно гласуване, което Нинова и Свиленски защитаваха, а сега са в “хартиената коалиция” с ГЕРБ и ДПС? Какво показва това, че евродепутатите от БСП гласуваха де факто в подкрепа на спонсора на тероризма Путин и как социалистите приемат наличието на олигарси в  социалната партия – на живо от Сливен Д-р Събина Петканска-Вълева, член на Общинския съвет на БСП.

Политика: 

▪ Радев назначи в ББР последния шеф на Комсомола Кардадимов, който според BIRD.BG е с с два имота в Ница за над 1 милион лева. А за капак – Радев отличи скандално с орден “Стара планина” – първа степен човекът на “Мултигруп” и дал 1 млн. лв хонорар на “хидролога Доган”. 

▪ ДП и ПП реагират с явно сближаване за местните избори на бруталността, с която коалицията на статуквото ГЕРБ-БСП-ДПС налага едно очевидно ретроградно решение за връщане на хартиената бюлетина. Това може ли да бъде използвано и на предсрочен вот? Какво трябва да бъде отговорено на наглостта на Лукойл и явно услужливата позиция на Радев? Какво може да бъде спасено до вота в рухналата София – гост Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“.

Авто: В България сигурността по пътищата и замърсяването на въздуха са в пряка зависимост от остарелия безвъзвратно автопарк. Държавата не приложи нито “моркова”, нито тоягата, за да промени това. А европейската регулация за преминаване към чисти коли вече е приета и производителите са в мъчителен преход, който съвпадна с трусовете от пандемията и войната – гост Храбрин Иванчев, председател на УС на Асоциация на автомобилните производители. 

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.