ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 25 септември 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 25 септември 2023 година

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Украински ракети удариха в Севастопол щаба на руския Черноморски флот по време на щабно заседание, ранени са висши командващи. Украински подразделения пробиха прословутата укрепена отбранителна линия Суровикин в Запорожие. САЩ ще предоставят на Киев далекобойни ракети ATACAMS.

Армения: Министър-председателят Пашинян след поражението в Нагорни Карабах: “Системите за сигурност и съюзниците (Русия), на които разчитаме в продължение на много години, са си поставили задачата да разкрият нашата уязвимост и да оправдаят невъзможността на арменския народ да има независима държава“ – на живо Дани Иванов, военен коментатор, блогър.

Историята: Защо националният празник на България трябва да бъде не 3 март, а 6 септември или 22 септември? Родолюбиви българи излизат с инициатива за 06.09. Няма безкористен “Дядо Иван” – през 1909 г. Русия опрощава османските репарации, Османската империя опрощава българските данъци, но България се задължава да плати на Москва данъците, които преди това е дължала на Османската империя. Така София плаща васален данък почти век – гост доц. Стефан Дечев, преподавател в Нов българския университет.

Задунайская: След като беше изгонен руски шпионин в расо, посланичката на Русия в безпрецедентно нагло действие си позволи да обиди българските власти и да нареди затварянето на т.нар. Руска църква, която Москва де факто е окупирала от години и изгонила българските свещеници. ДАНС е странно обидена за справедливите критики за това, че Македония разкри шпионина първа и се поставя въпроса за ефективността и политическата й пристрастност. 

Темида: Софийският градски съд е отменил отказа на прокуратурата да образува разследване по сигнала на БОЕЦ срещу Делян Пеевски, Иван Гешев и Бисер Лазов, свързан с фалита и източването на КТБ.  

Избори: Каква е мотивацията да се изправиш срещу ГЕРБ и ДПС за кмет на Пазарджик в този силен техен бастион – гост Петър Куленски, кандидат за кмет, депутат от ПП-ДБ.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.