ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 23 октомври 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 23 октомври 2023 година

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Украинските войски са отблъснали поредната офанзива на руснаците в района на Авдиевка и са им нанесли значителни нови загуби.

Израел: Министърът на икономиката заяви, че ако Хизбула реши да отвори фронт в северната част на страната, Израел също ще атакува Иран.

Енергетика:

  • Дишай: Децата на Димитровград и родителите им излязоха с ултиматум срещу смъртоносния дим на ТЕЦ-овете от Марица Изток: “Спрете ги!”. Получиха циничен отговор: Не замърсяваме, пушекът е символ на икономика, ток и работни места. 
  • Лукойл: След като в НС “проспали” начело с Делян Добрев решението за дерогацията на руски петрол, сега ГЕРБ и ДПС търсят подкрепа за ново решение. Въпросът повдига отново въпросите за данъчните складове и конкуренцията на пазара на горива в България.
  • Газ: Решението за увеличена такса на руския транзит има подкрепата на ЕК, но съществуват много въпросителни, за бюджета включително и за “Булгартрансгаз”, за това какво би станало, ако “Газпром Експорт” не е съгласен  да плаща.

Гост Георги Ганев, депутат от ПП-ДБ, преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”.

Барселонагейт: Водопроводчикът, баща на Мис Бикини плати 267 171 лв. данък за 1,7 млн. лв апорт в Шервиньо в Барселона. НАП вдигна обезпеченията. Фирма на Валентин Златев е дала парите за къщата където през 2013 г. се настанява Йовчева с дъщеря си. Тя е в центъра на скандала тъй като има съмнения, че детето на Йовчева е от тогавашния премиер Борисов. На живо Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG.   

Избори: Какви са техническите рискове при процеса на гласуване, възможно ли е “Възраждане” да счупи “стъкления покрив”, а другата представителка на Кремъл – Григорова да бъде използвана на втори тур от ГЕРБ, за да ударят силно в София ПП-ДБ? Гост Ваня Нушева, преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”.

САЩ: Белият дом внесе в петък дългоочаквано искане за бюджет до Конгреса, предвиждащо около 105 милиарда долара допълнителни разходи за помощ на Украйна, Израел и други американски партньори.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.