ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 23 май 2023 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-23-май-2023-година

Скърцане със зъби от копейките, зашеметена БСП, сълзи от ИТН, Радев, инкасиращ последни дни на служебното правителство, и планове за партийна дейност

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят. “Победата” Бахмут може да бъде пирова за руската армия, която не може да завладее Донбас. Вагнер се изтегля от фронта. Извънредното положение в Белгородска област остава, партизаните продължават да създават проблеми.

Политика: 

  • Какво следва – мандат за ПП/ДБ и люти спорове за/против не само в ръководствата на партиите от новата коалиция, но и сред демократичната общност. Скърцане със зъби от копейките, зашеметена БСП, сълзи от ИТН, Радев, инкасиращ последни дни на служебното правителство, и планове за партийна дейност.
  • Какво ще покаже съставът на ротационния кабинет? Кои от поставените цели са най-бързо постижими в този състава на НС – съдебната реформа и Гешев, законът за домашното насилие, войната по пътищата, смяната на хартиеното с машинно гласуване, подновяването на регулаторите – гост Кристина Петкова, зам.-председател на ДСБ, част от ПП/ДБ.

Общество: Какво показват феномените “кражбите на Тиквата” и “главозамайването на Каскета” (по Politico)? Кой как взема завоя на промените? Защо не само копейките, но и хора, които знаят какво е донесъл руския ботуш, са в плен на пропагандата на Кремъл – гост Иван Бакалов, главен редактор на Електронен вестник.

Турция: Обречено ли е обществото на автократизма на Ердоган, настъплението на ретроградния консерватизъм, популизъм и продажба на митове и страхове след като националиста Оган с 5,2% на първия обяви, че ще подкрепи Ердоган – на живо Боян Радойков, бивш международен служител на ООН.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.