21 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 21 юни 2022 година

Протест на Възраждане за сваляне на правителството и марш в подкрепа на демокрацията и евроатлантическото бъдеще на България

117 ден от войната на Русия срещу Украйна. Украинските войски държат в Северодонецк само завода Азот. Кремъл вика посланика на ЕС заради ембаргото срещу Калининград. Дмитрий Муратов продаде на търг за $103,5 млн. Нобеловата награда за мир за в. Независимая газета и ще дари парите за украинските деца.

Политика: НС обсъжда мотивите на вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, внесено от ГЕРБ и подкрепяно от останалите в “коалицията Газпром” – ДПС, Възраждане, ИТН. Протест на Възраждане за сваляне на правителството, подкрепян от силите на статуквото, и марш в подкрепа на демокрацията и евроатлантическото бъдеще на България – на живо от Рим доц. д-р Емилия Занкина, Temple University.

Македония: Предложението на европейското председателство и Франция за започване на преговорите на РСМ с ЕС е в полза на България. Всички наши изисквания са включени в него. С приемането на това предложение България може да излезе с чест от задънената улица в отношенията със Скопие, както и да отстоява прекрасно своите интереси и да защитава българите в РСМ и своята история – гост Спас Митев.

Темида: Какво означава искането на Кьовеши за поне още 5 български европрокурори за разследванията на българската високопоставена корупция, както и предстоящото внасяне от министерството на правосъдието на законодателното уреждане на разследване на главния прокурор от висш съдия – гост адв. Велислав Величков, Инициатива “Правосъдие за всеки”.

Израел: Нафтали Бенет обяви, че ще бъде разпусната управляващата коалиция и израелците ще отидат на избори – петите за четири години.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.