21 юни 2022 година

“КОМЕНТАРЪТ по ТВ1” – ПОЛИТИЧЕСКИ СЦЕНАРИИ, 21 юни 2022 година

До часове, буквално, ще стане ясна съдбата на това правителство

И така, до часове, буквално, ще стане ясна съдбата на това правителство. Развитието на политическата криза ще придобие конкретика и яснота, защото независимо от изхода на гласуването в парламента, нещата няма да се успокоят. Ако Кирил Петков осигури допълнителна подкрепа и кабинетът оцелее, това ще е само временен успех, работата на министрите ще бъде трудна. Като твърде скоро властта ще мине през нов трус и по същество нов вот за оцеляване при гласуването на смените на напусналите министри от Има такъв народ. Работата в самия Министерски съвет вероятно ще бъде една идея по- фокусирана и лесна, но проблемите в парламента ще бъдат трудно преодолима ежедневна грижа. При една допълнително надъхана и мотивирана опозиция. Заседанията на Дондуков ще протичат гладко, работата с народните представители ще бъде мъчение. При това подкрепата за Кирил Петков и компания ще се крепи на гласовете на няколко отцепника, което не стои добре от имиджова гледна точка. Никой не обича ренегатите, а искрени и човешки мотиви чухме единствено от Кирил Симеонов измежду напусналите Слави Трифонов депутатия. По дефиниция ренегатите са недолюбвани и тяхната решителна помощ ще постави управлението в трудно преодолими дефицити от морална гледна точка. А и относителната значимост на всеки един поотделно ще нарасне и няма да бъде учудващо, ако някои от тях вдигнат мизата за подкрепа на правителството. Досегашното им поведение не дава признаци на принципност и желание за следване на каузи.
В случай, че непобедимата алчност и нагон за безконтролен грабеж на противниците на Продължаваме промяната надделее и кабинетът загуби властта след вота на недоверие вероятно ще бъде направен опит за сформиране на ново правителство, като шансовете за успех не са особено големи. След това идва служебен кабинет на президента Радев и нови избори.

Това и още повече само в КОМЕНТАРЪТ по ТВ1: всеки делничен ден от 19.00 часа в НОВИНИТЕ ДНЕС! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, Youtube TV1 България, Facebook TV1 България – https://www.facebook.com/tv1bulgaria, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.