ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 20 септември 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 20 септември 2023 година

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят. В ООН Зеленски обвини Русия в геноцид, отвличайки украински деца от окупираните територии, Москва отрича. Байдън: “Ако допуснем Украйна да бъде разчленена, има ли страна, чиято независимост да е в безопасност?”. Чехия, Дания и Холандия се договориха да доставят оръжия на Украйна: чехите ще произвеждат и модернизират, датчаните и холандците ще заплащат.

Протестите: Правителството на акад. Денков успя да преодолее успешно първите две атаки – протестите на агро- и енерго- секторите, които са символ на най-големи изкривявания на пазара, корупционни схеми и кражби. Въпреки компромисите, успехът е, че бяха осветени схемите и дадено начало на промени в модела за агросубсидии и преход към декарбонизацията. Правителството  развали играта на политическите сили, които стоят зад протеста и имат интерес да се проточи седмици, като търсят повод за нов натиск и/или сваляне на кабинета – гост Емилия Милчева.

Мата Хари: Прокуратурата удобно обяви снимките от спалнята на спящия Борисов и чекмеджето с пачки евро и златни кюлчета за “манипулирани”. Защо това не е вярно и има за цел да се гледа филма “Следствието приключи, забравете” – гост Иван Бакалов, главен редактор E-vestnik.bg, Електронен вестник, и на живо от Париж, Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG. 

Карабах: Нападението на Азербайджан предизвика антиправителствени протести в Ереван срещу проруското правителство, Баки заяви готовност да се срещне с представители на арменското население на Карабах, ако “незаконните въоръжени групи” предадат оръжията си.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.