ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 14 ноември 2023 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 14 ноември 2023 година

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Не е шега – чрез църквата Путин иска да забрани вече със закон абортите в частните болници.

Израел: Хамас вече не владее града Газа, терористите бягат в южните райони на ивицата, населението разграбва складовете им. ЦАХАЛ показа запис на помещение под болница, където терористите са държали деца – заложници.

Политика: МС свиква Съвета по сигурността заради проектозакона Пеевски и Добрев за отмяна на дерогацията в тридневен срок. Разкритията за манипулирания вот за ВСС във ВАС, скандалите с прокурора, пуснал убиеца на Ферарио Спасов и на Апелативния съд, пуснал осъден на доживот с гаранция за 5000 лв? Скандалната акция на ДАНС и ЦИК срещу демокрацията – след местните избори ПП-ДБ ще успеят ли да наложат съдебната и конституционна реформа, кое пречи и кое – спомага за това, възможно ли е без да се удари по масата? Гост Атанас Кирчев, юрист.

София: Какво е възможно да бъде променено бързо и качествено в столицата и какво – не? Как ще бъде следено това, най-вече анулирането на порочните практики на “епохата ГЕРБ”. Победима ли е бюрокрацията и корупцията? Гост Трайчо Трайков – кмет на район “Средец”, избран на първия тур на избори.

Полша: Проевропейските партии създадоха коалиция за съставяне на правителството, начело с Доналд Туск. Те спечелиха мнозинство на последните избори и ще свалят от власт национал-популистите на Качински, чиято партия беше на първо място по гласове. На живо от Варшава, Спасимир Домарадски, политолог, преподавател във Варшавския университет.

Гледайте “Денят” с Веселин Дремджиев всеки делничен ден от 20:00 часа в ефира на ТV1, както и на https://tv1.bg, в страницата на предаването във Facebook и на официалния YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.