12 май 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 12 май 2022 година

Президентът на Финландия днес обявява влизането на страната в НАТО

78 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Киев предлага размяна на войниците от Азовстал. Украинците са контраатакували и възстановили териториите си до границата и “след нея” в Харковска област. Руснаците се опитват да контраатакуват край Изюм.

Газ: дългосрочен договор за доставка и веднага два танкера е договорил Петков във Вашингтон, важно е да бъдат направени още действия за улесняването на физическите доставки на газ от Турция и Гърция с произход от Катар, Азербайджан дори ако това бъде за сметка на руския транзит – гост Христо Казанджиев, експерт от Български Енергиен и Минен Форум.

НАТО: президентът на Финландия днес обявява влизането на страната в Пакта. Великобритания подписа с Швеция споразумение, каквото ще има и с Финландия, за взаимни гаранции в случай на нападение от трета страна – на живо от Хелзинки Маргарита Виденовска.

Антисемитизъм: какво показа епизода със скандалните думи на Лавров за Холокоста, нацизма, еврeйската кръв на Хитлер и необявеното в Русия извинение от Путин пред израелския министър-председател Нафтали Бенет – на живо от Швейцария Леа Коен.

Наследството Борисов: как се стигна до записа на разговора с покойния вече ген. Танов, в който Борисов споменава “Мишо Бирата” и президента Първанов – гост Иван Баклаов, главен редактор на E-vestnik.bg – Електронен вестник.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.