16 декември 2021 година, 22.30 часа

Шоуто НА СТЕНАТА (епизод 47)

Специален гост: доцент Петя Генова, калудоктор по вирусология и завеждащ Национална Референтна Лаборатория „Клетъчни култури, рикетсии и онкогенни вируси“, отдел „Вирусология“, Национален Център по Заразни и Паразитни Болести.

Това е новият 47 епизод на шоуто “На Стената”. В който се казва: Днешното предаване ще бъде малко по-различно, защото ще започна с един статистически факт, който е всеизвестен: „В края на ноември 2019 година в град Ухан, Централен Китай, е идентифициран коронавирус, наречен SARS-CoV-2. Това става, след като без ясни причини през декември хора развиват пневмония, която не се повлиява от известните методи за лечение.“

Какво се случи след този статистически факт през 2019-та година всички знаем и продължаваме да узнаваме. 2020-та и 2021-ва година ознаменуваха една странна и мрачна епоха в историята на човечеството, белязана от страх за живота, несигурност в бъдещето и ограничение на човешките права със съмнителна полезност за преодоляването на нещо, което не се беше случвало от времето на Ренесанаса – пандемия. Коронавирусът като всеки вирус е създанине на границата между живото и мъртвото. Подобно на много хора, единствената му функция е да се размножава и да разрушава. В този смисъл в съвременната култура коронавирусът се превърна в символ на чистото зло. Коронавирусът обаче не е Дяволът, той е причинител на заболяване и той е победим.

Тази вечер избрах да поканя един специален гост, с когото да разговарям за пандемията, за коронавируса и за хората, които живеят в условията на тази заплаха, както и за някои методи на превенция и лечение, на които до този момент не е обръщано достатъчно сериозно внимание.

Бъдете здрави и усмихнати, гледайте шоуто “На Стената” всеки четвъртък от 22.30 часа само по ТВ1!

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.