КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – ДЖОБЪТ Е ПО-БЪРЗ ОТ СТАТИСТИКАТА, 26 януари 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---ДЖОБЪТ-Е-ПО-БЪРЗ-ОТ-СТАТИСТИКАТА-,-26-януари-2023-година

От Нова Година насам има видимо, чувствително повишение на цените

Влезте в произволно избран магазин. Сравнете цените на някоя хранителна стока, която обичайно купувате. Например, кафе. От Нова Година насам има видимо, чувствително повишение. Разбира се, трябва да мине време преди статистиката да засече очевидно ценови процеси. Статистиката е регистратор, тя засича впоследствие случилото се, докато нашият джоб го усеща сега, на момента. Поне по отношение на стоките, които аз пазарувам за моето семейство има болезнено поскъпване за последните седмица-две. По субективната ми оценка, която не претендира за обективно на цифрите, някъде 10-20%. За 2-3 седмици. Няма да ви се оплаквам, в Народното събрание има достатъчно напъни към популизъм. Цените са такива, каквито са. Като не ви харесват, пазарувайте от другаде. Съседните страни предлагат добри възможности. Тези от нас, които живеят близо до границата са облагодетелствани. За останалите има достатъчно опции, предлагани от предприемчиви доставчици. 

Някои неща, които правят впечатление. Горивата са надолу. В САЩ има първи насърчителни данни за успокояване на темпа на инфлация. Вярно, че минава време, докато тенденциите от света се усетят у нас, но се усеща забавяне на поскъпването. Природният газ стабилно се върна на нивата си от преди войната. Оказа се, че без руски газ нищо катастрофично не се случва. Сега драматолозите, които ни предупреждаваха как ще погинем без Газпром, имат една основна грижа – как да премахнат от интернет-пространството грешните си прогнози. За тяхно съжаление, написаното и казаното остава. Петролът също се успокои. Няма причини за лоши прогнози и за поскъпване на цените от тази посока.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България – https://www.facebook.com/tv1bulgaria, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.