8 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 8 юни 2022 година

Какво може да бъде направено от София и Скопие, освен да затворят въздушното си пространство за Лавров

105 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна.

ООН: 272 деца са загинали от началото на руската агресия. Меркел: правех усилия за да няма война, но не чувствам вина за това което става сега, през 2007 разбрах, че с Путин не можем да имаме съгласие за демокрацията. Подоляк: не забравяйте войната, помогнете всеки ден ден на войните, коите се бият и умират, за да има нормален живот. Абрамович обжалва санкциите срещу него. Надежда Карпова: позволихме с мълчаливото си съгласие, че не ни засяга лично, Путин да ни отнеме всичко – свободата и бъдещето.

Политика: как Путин успя чрез различните прослойки на Петата си колона да превърне София наистина в Троянския кон на Кремъл в ЕС. Всичко започна с ГЕРБ, Борисов, уж опозицията БСП и продължи по модела на другите автократи Орбан и Вучич – гост проф. Евгений Дайнов, политолог преподавател в НБУ.

Македония: какво може да бъде направено от София и Скопие, освен да затворят въздушното си пространство за Лавров, за да намерят компромис и да провалят наземното влияние на Кремъл на Балканите. Защо Москва си позволява неспиращи обиди към българската политическа класа, а тя се прави, че не чува? – на живо от Ню Йорк Вени Марковски.

Алма Матер: министърът на образованието и правителството отново хвърлиха камък в блатото на висшите училища. Независимо дали е по най-удачния начин, остава големия въпрос дали зад академичната независимост не се крие тихото пристанище на посредствеността и за конкурентоспособността на българската научна мисъл – гост доц. Георги Гочев, класически филолог, преподавател в НБУ.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.