ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 30 ноември 2022 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-30-ноември-2022-година

Казусът Орбан или как ЕС почти унищожи демокрацията в Унгария

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: Столтенберг: Перспективата Украйна да влезе в НАТО остава, Русия не може да има вето по този въпрос. САЩ обсъждат със съюзниците доставка на енергооборудване. Мъск вдига цените за Украйна на Starlink. Вашингтон може да предостави на Киев ПВО системите Patriot, а Германия ще представи зенитни установки Гепард.

IT: BIRD.BG хвърли камък в блатото – сегашното говорене на “Телус” се дължи на тяхното мълчание през март когато беше публикувана Петиция, която ясно посочваше, че технологията и квалификацията на служителите, които използват подизпълнителите на Фейсбук, не успява да предпази потребителските профили от натрупване на тролски сигнали, водещи до блокирането на неудобните профили. Така технологията и служителите де факто помагат на наемниците в “трол фабриките” които заглушат критичните гласове чрез докладване – на живо доц. Мартин Осиковски, преподавател в НБУ.

Агро: Стратегическия план за развитие на българското земеделие в новия програмен период – безброй подводни камъни и лобистки мерки – гост Албена Симеонова, “Зелено движение”.

Европа: Казусът Орбан или как ЕС с парите, отпускани на един с явно авторитарен уклон политик, де факто почти унищожи демокрацията в Унгария. Сега пътят обратно е болезнен за всички. Изводите от госта ни Мария Симеонова, ECFR Sofia – ЕСВП София. 

САЩ: Макрон с четиридневно посещение, което засилва ролята му в Европа и потвърждава политиката на Байдън излизането на Вашингтон от изолационизма на Тръмп. Белият дом е доволен от това, че Париж поддържа каналите за комуникация с Путин.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.