ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 30 януари 2023 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-30-януари-2023-година

БСП, ГЕРБ, “Възраждане” са против закона срещу домашното насилие 

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: Надпревара с времето – нова атака на Путин срещу новите доставки на оръжие. Украинската армия отрича село  Благодатное да е превзето, но частната армия от затворници Вагнер настъпва в Донецка област. Полша увеличава броя на танковете Леопард и бързината с които ще ги достави на Киев. Шолц пред Tagesspiegel: “Несериозно” е да се говори за предоставянето на военни самолети на Украйна. Турция вероятно ще се присъедини към “танковата коалиция”. Израел е предоставил тайно много повече от обявеното оръжие на Украйна. Рекордна безработица в Русия и рекорд от 300-500 % ръста на изтегляне на частни влогове към Армения, Узбекистан, Казахстан, Грузия. 

Израел: Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е в Ерусалим. В момента на най-голямото насилие между армията и палестинците, след идването на власт на най-дясното правителство, Тел Авив е вероятно зад серията нападения срещу военни обекти в Иран, в който произвеждат дронове и въоръжение, изнасяни за Русия – на живо Руслан Трад, Атлантически съвет.

Чехия: Новоизбраният президент Петр Павел, бивш председател на Военния комитет на НАТО, победи руското прокси и бившия министър-председател Бабиш. Първият телефонен разговор на Павел е със Зеленски, като заедно с министър-председателката на Словакия Зузана Чапутова обмислят общо посещение в Украйна. Прага е най-големият донор от танкове за Киев – на живо от Прага Евгения Бернщайн.

Политика: 

▪ Скандално няколко партии подкрепят насилие – БСП, ГЕРБ, “Възраждане” са против закона срещу домашното насилие 

▪ Депутати от “Възраждане” пропагандират война и одобряват саморазправа в училище 

▪ ДБ и ПП започват подготовката за съвместно представяне на “добрите сили” на предсрочните избори 2023 

▪ “Лев Инс”, “Зелената Карта” и Капитан Андреево като КТБ е почти забравена, но не и партийната защита от ГЕРБ, ДПС на Гешев 

– гост Петър Славов, “Група за натиск”, бивш депутат

Газ: “Булгаргаз” предлага 30% по-ниска цена през февруари, борсата TTF се срина, а Русия загуби граденият от “Газпром” 50 години газов пазар в Европа за 50 седмици война. Кои са гласовете на газовите пропагандисти в България и защо мълчи сега този хор? Помага ли Радев чрез Боташ да влиза руски газ в България – гост Венцеслава Кожухарова, енергиен експерт.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.