27 юли 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 27 юли 2022 година

Какви са поуките от поредицата избори и парламенти?

154 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Украинската армия отново обстреля Антоновския мост, Русия прехвърля сили в южната част на фронта, очаквайки контраатака край Херсон. Русия обстрелва, за да мачка психологически населението, мирни села. Двоен ръст на сватбите в Украйна след началото на войната.

Отбраната: България вероятно ще наеме временно US военни самолети след като войната направи невъзможен ремонта на съветските й МИГ-ве. Какви възможности изпусна София, за да модернизира армията си, както направиха другите бившите соц. държави чрез помощ с въоръжение за Украйна. Каква цена ще бъде платена? – гост проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

Горивата: Какво стана с цените на Нефтохим за вътрешния пазар, има ли политическа компонента в тях, как това се отразява на големите и малките бензиностанции, кой и защо предлага отстъпките? – на живо Станимир Пенчев, собственик на малка бензиностанция.

Политика: БСП внася днес за гласуване управленската програма, съгласувана по време на обсъждането на мандата. Ако събере 121 гласа – ще предложи ​​кабинет с А.Василев, ако не успее – връща мандата в петък. 

Какви са поуките от поредицата избори и парламенти, предизвикани от вълната протести, свалили Борисов, но не и неговия корупционен модел на управление, особено вкоренен в провинцията. България на колко “скорости” предизвиква това мъчително сбогуване с миналото?

Юлиян Попов разкри как В. Дърева, разпространявайки фалшива статия, оневиняваща ролята на Русия във войната, освети цялата мрежа за кремълска пропаганда в България – гост Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.