26 май 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 26 май 2022 година

Анализ на пропагандната активност на Русия в България

92 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Руснаците опитват да обградят украинските части край Северодонецк със съотношение 1:10. Кулеба: сега е моментът да бъде предоставено модерно американско оръжие, за да бъде спрян агресорът. Москва обещава два коридора за изтегляне на чужди кораби от 7 пристанища в Азовско и Черно море. Италия, Кипър и Унгария настояват за принуждаване на Украйна да преговаря и да отстъпи територии, Великобритания: Путин не може да бъде умиротворен, на агресията трябва да бъде отговорено със само сила. Собственикът на Азовстал Ринат Ахметов съди Москва за щети за Азовсталь за $17 млрд.

Политика: анализ на пропагандната активност на Русия в България от началото на годината до 23.5 показва важни данни. Преди започването на войната има средно 39 публикации на ден, те са в първия й месец – по 397 на ден, а с извество затихване сега, през май по 197 публикации на ден. На този фон президентът Радев, с едно проруско изказване, поради позицията му, постига цитирания колкото цялата Пета колона – гост проф. Валентин Вацов, департамент „Философия и социология“, НБУ.

Църквата: какво означава признаването на Македонската от Сръбската църква, каква е ролята на Вселенската патриаршия, къде е в тази явно геополитическа игра БПЦ. Как войната в Украйна се отрази на отдавна обтегнатите отношения между Руската и Украинската църква – гост доц. Костадин Нушев, преподавател в Боговсловския факултет на СУ.

Наследството Борисов: отвъд скандала с Къщата в Барселона, по който прокуратурата още чете данните от испанската прокуратура, въпросът е защо никога не е бил засяган бизнес на Маджо, или с генезис от СИК, откъдето идва Борисов – гост Иван Бакалов, главен редактор на E-vestnik.bg – Електронен вестник.

 

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.