ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 22 ноември 2022 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-22-ноември-2022-година

Защо служебното правителство на президента Радев отново обслужва интересите на Путин?

Войната на Русия срещу Украйна: Прекъсванията на ток след руските удари по енергосистемата ще продължат до пролетта, СЗО предупреждава за опасност за милиони украинци. Лондон предоставя на Киев високотехнологичните ракети Brimstone 2 с лазерно насочване. Кремъл готви затягане на цензурата, за да овладее недоволството като приеме закон за контрол на алгоритмите в интернет от Русия и чужбина. 

Лукойл: Няма проява на добро сърце от Кремъл към София, а отчаян опит с изнудване на България да бъде заобиколено затварянето на Босфора за руски петрол от 1 декември 2022. Това стои зад внезапното явяване на “данъчните дарове” на контролирания от Кремъл енергиен гигант за бюджета на официално обявената за неприятелска България. Въпросът е защо служебното правителство на президента Радев отново обслужва интересите на Путин – на живо Христо Казанджиев, Български Енергиен и Минен Форум. 

Изборите: BIRD.Bg: Фирмата на “Ходи горе при Делян” иска от ЦИК 43,2 млн. лева наем за машините за миналогодишния вот, въпреки че са платени и са собственост на държавата. Заведен е частичен иск за 26000 лв. и делото е засекретено в СГС – гост Атанас Чобанов , главен редактор на BIRD.BG.

Политика: Явно е, че най-вероятният сценарий са нови избори през март. Какво показва цикъла от гласувания през последните години и най-вече – опитът за контраатака на статуквото чрез изборните правила – гост Методи Андреев, “Група за натиск”.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.