22 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 22 юни 2022 година

Какви са сценариите – при оцеляване и при падане на кабинета?

118 ден от войната на Русия срещу Украйна. Критична е обстановката около Северодонецк, където подразделения на украинците могат да бъдат обкръжени. Следващата седмица е вероятно провеждането на четиристранна среща между Турция, Украйна, Русия и ООН за постигане на споразумение за “зърнени коридори”. Американски IT фирми са помогнали на украинците да отбият всички руски хакерски атаки.

Политика: Парламентът гласува вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Какви са сценариите – при оцеляване и при падане на кабинета? Какви ходове са изгодни за политическите партии и какво – за обществото, демокрацията, икономиката? – гост Стояна Георгиева, главен редактор на Mediapool.bg

Войната: На 22. юни Хитлер продължава с нов етап Втората световна война, нападайки СССР, въпреки че преди това са си поделили със Сталин Полша. Сега Путин, обхванат от параноичната мания да възстанови Руската империя и да бъде Петър Първи нападна Украйна. Поуките и прогнозите – гост Александър Стоянов, ас.д-р в Института за исторически изследвания на БАН .

Горивата: Поскъпването по бензиностанциите фокусира вниманието върху различни от досега обсъжданите причини, които през управлението на ГЕРБ умишлено бяха подминавани – данъците и микса, обработван от Нефтохим, господството в данъчните складове, ролята на големите вериги за свиването на конкуренцията – на живо Динко Александров, собственик на малка бензиностанция.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.