20 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 20 юни 2022 година

Ще успеят ли Путин и мафията да си върнат контрола върху България?

116 ден от войната на Русия срещу Украйна. Руснаците все още не могат да завземат Северодонецк. Шефът на НАТО: “очаквайте продължителна война, Русия ще бъде обявена за заплаха”. Новият Началник щаб на GB: “армията трябва да има готовност да воюва в Европа”. ПР-ката на Путин: “не ни е срам, да умират хора, но Ви благодарим Вл. Владимирович!” Президентът на Казахстан Токаев вбеси Кремъл: “няма да признаем Донецк и Луганск”. Спада бойният дух и в украинската и в руската армия.

Политика: ще успеят ли Путин и мафията да си върнат контрола върху България или гражданите ще устоят? Коалицията Газпром: ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН, плюс президента Радев ще опитат да свалят правителството Петков. Какво показва радикализирането на т.нар. Копейкин, появата на Янев, разпадът на ИТН. и взрива на протестите от гражданското общество – в понеделник “Марш за европейска България”, във вторник – “Подкрепа за правителството” – гост Весислава Танчева, PR експерт, БОЕЦ.

Икономика: Газ – започна пробното подаване на газ от Азербайджан през интерконектора, Газпром спира Турски Поток, и след Франция – газа за Словакия. Eрдоган пуска в експлоатация добива от огромно находище в Черно Море. Разкритията на Петков, макар и закъснели, показват стряскащи детайли от ролята на Слави Трифонов в модела на корупция, както и за контрола на Капитан Андреево – гост Никола Янков, бивш зам. министър на икономиката, управляващ съдружник на Expat Capital.

Франция: студен душ за Макрон – губи абсолютното парламентарното мнозинство, крайната десница на льо Пен печели исторически висок резултат, но няма очакванията пробив на крайнолевия Меланшон (все приятели на Путин) което ще затрудни трудните реформи, които са необходими за решаването на забавените реформи в обществото още от времето на жълтите жилетки – на живо от Париж Любомир Роглев.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.