ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 20 януари 2023 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-20-януари-2023-година

Правната комисия на НС прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят. Срещата на високо равнище на НАТО в Рамщайн трябва да вземе решение за предоставяне на тежко въоръжение на Киев. Шефът на ЦРУ е запознал Зеленски с плановете на Путин. Новият пакет помощ на САЩ за $2,5 млрд включва 90 бронетранспортьора Страйкър и 59 Брадли. Лавров предизвика гнева на Израел със сравнение с Холокоста. Срамно отсъствие на българските евродепутати когато ЕП гласува за създаване на Съд за руските престъпления в Украйна – на живо Дани Иванов, блогър, активно наблюдаващ военните действия.

Политика: Правната комисия на НС прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор. В последното действие преди връщането на мандата Нинова организира “лидерска среща” без ДБ и ПП вероятно, която ще отвори пътя към предсрочни избори, в които вече е заложено “хартиеното оръжие”. Явно силите на промяната имат един изход – обединение, за да се противопоставят на схемите на купен, корпоративен и манипулиран вот. Медиите са най-важния бастион на статуквото – гост Иван Бакалов, главен редактор на E-vestnik.bg – Електронен вестник. 

▪️ Nexo се съгласи да плати $45 млн на US регулатори и ще прекрати нерегистрираното предлагане на крипто продукти. Тренчев уточни, че прокуратурата е направила акцията успоредно с друга на Европол за крипто колцентрове и заплаши със съд участниците. 

▪️  Франция: Sanofi съобщи, че са разработили ваксина срещу бронхиолит – заболяването при бебета и децата до 3 г. и което тази година, в комбинация с грипа и затихващия ковид постави на изпитание спешните отделения в страната.

▪️ Медии: председателката на СЕМ, авторка на “ръгай чушки в боба”, назначена от Радев, се оказа не само привърженичка на пропутинската пропаганда, , но и антиваксърка и непознаваща решенията за реклама на органа, който ръководи.  

Имотите: Какво предстои през 2023 – как инфлацията, вдигането на лихвите и поскъпването на кредитите се отрази на цените на новото и старо строителство, какво става и с наемите на жилищни площи – гост Цвета Чакърова, брокер “Арквю”

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.