ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 2 декември 2022 година

ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 2 декември 2022 година

Бившата власт овладя Темида и големите медии

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят: Байдън, след среща с Макрон, е готов да говори с Путин, но само за условията за прекратяване на войната, Лавров: Кремъл е готов за преговори, но не моли за тях. Руските сили напускат селища в Запорожка и Херсонска област. Германия вече е предала на Киев нова доставка от оръжие, а Швеция – системи ПВО.

Политика: Хартиеният преврат – брутално партиите, наричани на статуквото, които управляваха и оставиха България най-бедна в ЕС през последните 30 години, постигнаха реванш над партиите за демократична промяна. Новата коалиция се готви да бъде във властта още дълго, за да използват европейските фондове. Как ще се отрази това на предстоящия местен вот, ще бъдат ли научени уроците – гост Весислава Танчева, PR експерт.

Медии: Бившата власт овладя Темида и големите медии. Възможно ли е това да бъде променено чрез Европейския законодателен акт за свободата на медиите? Освен собствеността на телекомите и медийните групи, проблемът е в това дали СЕМ и обществените медии отговарят на стандартите, посочени в него – гост доц. Светла Божилова, преподавател в СУ, бивш член на медийния регулатор.

Енергетика: Какво показва повишаването на цената на природния газ на TTF, както и в България? Г7 е близо до споразумение за таван на петролните цени, но проблемът с “Лукойл Нефтохим” в България е също част от усилията на Москва да запази пазарен дял въпреки санкциите – на живо от Лондон Юлиян Попов.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.