19 май 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 19 май 2022 година

Финландия завежда арбитражно дело срещу Газпром

85 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Руските войски не могат да пробият при Изюм, Славянс и Запарожие, но успяват да задържат контаатаката на украинците край Харков, които достигнаха до границата. Русия мародерства Запорожката АЕЦ и настоява Киев да заплаща тока от собствената си централа. ООН призова “доброто сърце на Путин”, за да бъдат отворени за износ на зърно черноморските пристанища.

Енерго: Финландия завежда арбитражно дело срещу Газпром заради искането за заплащане в рубли. Най-голямото разместване на пластовете след 1989 – ЕС ще замени до 2027 напълно горивата от Русия, срещу инвестистиции за 200 млрд.евро, а непосредственото намаляване сега на руските доставки на петрол и газ ще бъде компенсирано с увеличени количества от други страни – преди всичко от САЩ и от Близкия изток. Затова изграждането на терминали, тръбопроводи и инфраструктура ще бъдат финансирано с 12 млрд.евро. Как осигуряването на алтернативни доставки газ освети зависимостите в България, кои са най-наглите спекулации – гост Сашо Дончев, изпълнителен директор на Овергаз.

Политика: референдумите – начин на употреба от Швейцария до Крим и Донбас. Гражданската инициатива “Аз решавам” е с предложение до НС за промени в Закона за пряко участие на гражданите, който става любим на популистите и Петата путинска колона в България – гост Орлин Тодоров, IT специалист.

Наследството Борисов: как Борисов по руски маниер изнудваше и рекетираше бизнеса, но съвсем на мутренско равнище – “мои и чужди” и на несъгласните казваше “ще му размажа физиономията” – гост Иван Бакалов, главен редактор на E-vestnik.bg – Електронен вестник.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.