ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 19 юли 2022 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-19-юли-2022-година

Газпром е на крачка от спиране на доставките за ЕС

144 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Руски ракети са ударили Одеса, има ранени. Според украинския главнокомандващ “успяхме да стабилизираме ситуацията”. ЕС отпуска за въоръжаване на Украйна още 500 млн евро. Опозиционният телевизионен канал Дождь отново излъчва от Рига. Татяна Становая в The New York Times: В един момент Путин ще се сблъска с действителността, а не с илюзиите си и тогава ще бъде най-опасен.

ГАЗ: Газпром е на крачка от спиране на доставките за ЕС, за първи път в документ говори за “форсмажор”, докато в България проруските проксита са с надежда да получат изключение, гарнирано с политическо влияние.

Жега: Горещата вълна в Европа поставя отново, остро, въпроса за климатичните промени и необходимите екстрени решения на правителствата за зелен преход – на живо от Лондон Юлиан Попов.

Войната: Големият грях на Путин е, че допусна призракът на организираната смърт да се върне в Европа в 21 век. И да завладее съзнанието на руските тълпи така, както направи Хитлер в нацистка Германия. Но сега е различно – гост Емил Джасим, историк, учител.

София: ВАС отново отхвърли искане за узаконяване на Златен Век на Артекс. Какво следва? Какво прави Столична община срещу презастрояването? Ще се изменя ли Общият устройствен план? Ще има ли някакви мерки за запазване на зелените площи до края на мандата на Фандъкова? – гост Борис Милчев, общински съветник от Демократична България.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.