16 ноември 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 16 ноември 2022 година

Къде е политическата инициатива и сила?

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: Ракета руско производство падна и уби двама души в Полша. Киев обвини Москва, Кремъл отрича, ракетата вероятно е била от украинската ПВО. G7 и НАТО изразиха солидарност с Украйна заради дъждът от ракети вчера. ДБ поиска  “Демократична България”: Призоваваме Русия да се оттегли от окупираните територии на Украйна. Радев: “инцидентът  може да дестабилизира целия регион – на живо Руслан Трад, Атлантически съвет.

Политика: Какво се крие зад мудността на президента Радев при провеждането на консултациите и връчването на мандатите? Къде е политическата инициатива и сила – при силите на статуквото или на промяната? Какво ще промени фактически и психологически в политическата игра връщането на хартиените бюлетини? Как ще се отразят жестовете на сближаване между ПП и ДБ за местните избори върху парламентарното поведение и действия – гост Ивайло Мирчев, депутат от “Демократична България”. 

Темида: Какво показва развитието на казуса Иванчева, както и на разкритията на BIRD.BG за скандалните имотни сделки на висши магистрати, за какво може да бъде използвано парламентарното време – гост адв. Велислав Величков, Инициатива “Правосъдие за всеки”.  

САЩ: Тръмп се кандидатира за Белия дом на президентските избори, през 2024 в Републиканската партия вече има напрежение, заради резултатите от междинните избори и посланията на бившия президент. Какво означава съобщението, че изтеглянето от Херсон е било забавено, за да мине гласуването в САЩ – на живо от Ню Йорк Вени Марковски.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.