16 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 16 юни 2022 година

Коалицията Газпром – ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане опитва да свали първо председателя на Народното събрание

112 ден от войната на Русия срещу Украйна.Шолц, Драги и Макрон са в Киев. Групата “Рамщайн” трябва да предостави тежко въоръжение за защита от руската армия. Байдън обяви помощ от $1 млрд. за Украйна, Песков: така подклаждате войната. “Това е катастрофа, пълен ужас” бившият капитан на “Сборной России” по футбол Игор Денисов открито се обяви срещу войната и за свобода за Навални – гост Ивайло Иванов, военен експерт.

ГАЗ: Петков отложи посещението в Баку заради политическата криза, но осигуряването на азерски газ, което е жизненоважно защото Путин разширява газовата си война срещу Европа – намалява под измислен претекст доставките по Северен Поток 1 с 40% и това повишава цените – на живо Христо Казанджиев, експерт от Български Енергиен и Минен Форум.

Политика: коалицията Газпром – ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане опитва да свали първо днес председателя на НС, като репетиция за правителството. Кои интереси бяха засегнати, защо пропагандата успя да победи добрите икономически резултати въпреки кризата, какво е целта на новата коалиция, готви ли се “служебна победа” с опита да бъдат върнати хартиените бюлетини – гост Димитър Делчев, България на гражданите.

Евро: ръководството на ЕЦБ имаше извънредно заседание, за да подготви отговор на напрежението, което се наблюдава с т.нар. “спредове” – разликите в условията по които бюджетно дисциплинирани  “северни” правителства финансират държавния дълг, за разликата от “южните”. Това е старият проблем, който създаде проблеми за еврото след кризата от 2008

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.