16 януари 2023 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 16 януари 2023 година

Радев връчва трети мандат на БСП

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: Военно престъпление на Русия, която срина жилищен блок в Днипро в събота и уби 35 цивилни, 45 са в неизвестност. Трюдо: Това е подло, омерзително и недопустимо; Путин: Надяваме се за още радост от нашите военни. Лондон ще достави 14 танкове Challenger 2 и 30 тежки арт.установки AS-90. Актьорът Дмитрий Назаров (“Кухня”) и съпругата му бяха уволнени защото критикуват войната на Путин.

Политика: 

▪ Радев връчва трети мандат на БСП, изборите са повече от вероятни, но има и прогнози за кратко популистки, антиреформаторско и пропутинско правителство с подкрепа ГЕРБ, ДПС и Янев – гост Никола Янков, финансист, бивш зам-министър на икономиката.

▪ NEXO: Аферата с явно пресичащата границите на традиционната банкова дейност на фирмата за криптофинансиране беше пропагандно използвана от Гешев, принуден да действа от атлантическите партньори. Но политическия бумеранг с обвиненията срещу ДП и ПП се връща не само към прокуратурата, но и лично към Борисов и ГЕРБ – Борисов и Тренчев са били съдружници във фирма от 1996 г. до 2006 г. – на живо Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG. 

▪ ТЕЦ: Скандално НС гласува изключително популистко решение, с което се иска да бъде променено съдържанието на Плана за възстановяване и развитие в опит да бъдат запазени вредно замърсяващите въглищни централи. Както и да бъдат строени нови атомни мощности от Уестингхаус в Козлодуй – на живо от Лондон Юлиан Попов, енергиен експерт, бивш екоминистър.

▪ Избори 2023: Каква кампания при зависими от властта медии, върната хартиена бюлетина и непокътнати системи за купуване на вот,  ГЕРБ показа, чрез депутата Нанков, който подаде оставка за трагедията край Своге, но е постоянно във властта и НС, че събира лични данни за журналистите в България, трябва ли да бъде забранена Възраждане, за която Хазарта каза “шепа фашисти”, а Божанков “руски радиоактивен отпадък” – гост Диана Дамянова, PR и политически анализатор.    

Чехия: Прокремълски бивш министър-председател Бабиш (34,99%) губи срещу бившия военен П.Павел (35.4) и отива на втори тур на президентските избори.

Израел: Хилядни протести срещу промяната в съдебната система и подчинеността на съдиите.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.