15 септември 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 15 септември 2022 година

Какъв е новият план за справяне с енергийната война на Путин с ЕС?

В ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят. Кулеба: Москва ще иска отстъпки и  ще опита натиск при продължаването на зърнената сделка. И по руските тв пропагандни канали вече се иска признаване на поражението, както и признаване на украинците, че са друг народ и че защитават земята си. Путин и Си се срещат в опит да преодолеят, всеки в своя полза, последиците от санкциите на Запада. Армения и Азербайджан се обвиняват за нарушаване на примирието, масови протести искат оставката на проруския премиер Пашинян, Баку е силен с Турция и износа на газ.

Избори 2022, 2 октомври: Как върви кампанията, какво може да се очаква като резултат, как разкритията за руската и българската корупция на Борисов ще се отразят на дебатите, какво мнозинство е възможно в 48 НС – гост Арман Бабикян, Ние идваме.

София: ГЕРБ, Борисов и Фандъкова оставят куп проблеми за столицата след 12 години управление.  Кои са може би най-големите 5 от тях и какви са възможните решения – Топлофикация, Столичен инспекторат, почистването и отпадъците, уличното осветление и центъра за градска мобилност – гост Борис Бонев, общински съветник от Спаси София. 

Европа: Какъв е новият план за справяне с енергийната война на Путин с ЕС, какви мерки ще бъдат взети и какъв е отзвукът от думите на Урсула фон дер Лайен: “В момента главният въпрос е кой ще победи в борбата на автокрацията с демокрацията. Твърдо вярваме, че Путин ще се провали и нашите ценности ще възтържествуват”.

Крайнодесните националисти в Швеция печелят изборите на косъм, но няма да бъдат в правителството, този успех дава криле на неофашистите в Италия за предстоящия вот – на живо от Брюксел Ангелина Пискова, кор. на БНР.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.