15 ноември 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 15 ноември 2022 година

Провлачване на консултациите и връчването на първия мандат за съставяне на правителство

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Путин срещу Украйна и демократичния свят: Общото събрание на ООН гласува Русия да изплаща репарации. Зеленски пред G20: “тази война трябва да спре”, украинският главнокомандващ Залужни: няма да има преговори до пълното освобождаване на украинската земя. Външните министри на ЕС приеха програма за подготовка на украински военни. Китай променя тона към Москва: “недопустимо е да бъдат използвани енергията и храната като оръжие” – гост Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България, Посольство України в Болгарії / Посолство на Украйна в България. 

Политика: Президентът Радев провлачва консултациите и връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Какви са сценариите и кога може да бъдат евентуални нови избори при положение, че идват местните? Връщането на хартиената бюлетина и реакцията сред прогресивните избиратели – на живо от Рим Емилия Занкина, декан на Temple University.  

Медии: Медийният арбитър на играта на общественото поле е купен, властта на ГЕРБ доведе до съвършенство използването на специфичната регулаторна рамка за подчиняването на мейнстрийм медиите. Какво ще последва – гост проф. Георги Лозанов, бивш председател на СЕМ. 

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.