ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 14 септември 2022 година

ДЕНЯТ-с-Веселин-Дремджиев,-14-септември-2022-година

Как руското влияние в българската политиката минава през корупция?

Войната на Русия срещу Украйна и демократичния свят: в отговор на украинския пробив, освободил 4000 кв.км, руската артилерия започна безогледен обстрел на граничните райони по целия фронт. Шолц e разговарял 90 мин. с Путин и иска изтеглянето на Русия от Украйна, за да се даде шанс на дипломатическо решение. Започна изтичане на чернови за условията на възможните преговори между Киев и Москва и гаранциите за сигурност на Украйна. Кремъл се опитва да не допусне критиката за военната авантюра да стигне до Путин. МВФ предвижда нов транш от $1,4 млрд. за Киев.

Избори 2022, 2 октомври: САЩ: Русия е похарчила след 2014 г. поне $300 млн. за създаване на пропутински политици, партии и организации в над 20 държави. Това обяснява бюджетите за реклама на Атака, Възраждане и др. Как руското влияние в българската политиката минава през корупция, кое наследство на скандали и корупция през 12 годишното си управление ГЕРБ удобно забравя през кампанията и защо – гост Ивайло Мирчев, Демократична България. 

Зърно: Земеделци нямат нищо против евросубсидии, които направиха милионери с Майбах някои от тях и стимулираха монокултурно производство, но са против решенията на ЕС за украинския внос. Те дори и срещу Зелената сделка, но се жалват от сушата и отново искат мерки и помощ от … ЕС.

Темида: Смяната на нестабилни парламенти в последните 12 месеца създава опасност състава на ВСС, чийто мандат изтича през октомври да не може да бъде подновен в частта му на парламентарната квота. Какво може да бъде очаквано от новите български попълнения в европейската прокуратура – гост Атанаска Дишева, член ВСС.

Технологии:  ИТ технологиите са помогнали на украинците да се защитят при агресията на Русия, която явно стои зад още една масираната кибер атака срещу   ЧернаГора – на живо Спас Иванов.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.