13 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 13 юни 2022 година

Путин иска да подложи на глад азиатците и африканците

109 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Започнаха и партизански акции в окупираните територии. Ердоган ще води преговори с Путин и Зеленски тази седмица за “зърнен коридор”. Папа Франциск: “не трябва да се позволи войната да стане всекидневие”. Проф. Тимоти Снайдър: “Путин иска да подложи на глад азиатците и африканците, за да поиска признаване на окупираните територии в Украйна и отмяна на санкциите”.

Политика: ГЕРБ, ДПС и ИТН се прегърнаха в истерична eдновременна критика към правителството с желание да бъде върнат във властта модела гарантиращ влиянието на Русия и кражбите на евросредства. Забравените от Борисов, Трифонов, Цонев: престъпност, корупция, реформи. “Капитан Андреево”, “Капитолия”, “Златен век”, “Росенец” – символите на завладяната държава – гост Koнстантин Бачийски, мандатоносител на Продължаваме промяната.

Русия: Катрин Белтън в книгата си “Хората на Путин” (Сиела) предупреждава, че става въпрос за битка между цивилизация и алчност, за битката между демокрация и диктаторски пари/подкупи, за битката за умовете на хората, която Путин печелеше и заблуждаваше успешно Запада почти 20 години с пари, медии и манипулиране на данни и факти – гост Свилен Спасов, създател на поредицата “Власт и отговорност”.

Франция: първият кръг на парламентарните избори, които винаги следват президентските дават знак колко ще бъде комфортен втория мандат на Макрон – на живо от Париж, Петър Тодоров.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.