12 септември 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 12 септември 2022 година

Открита защита на кремълските интереси чрез унизително поведение към “Газпром” и “Лукойл”

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев коментираме:

Войната на Русия срещу Украйна: Контранастъплението на украинците отвоюва 3000 кв.км. територия, Изюм също падна. Руските войски панически отстъпват в района жертви официално са поне 48.759. Москва удари в отговор с ракети електросистемата на Украйна, на което Зеленски отговори: “това е терористична акция, но историята ще постави всичко на мястото си. И ще сме с газ, светлина, вода и храна… и БЕЗ вас!”. АЕЦ “Запорожие” е изключена. След санктпетербургски и московски общински депутати искат отстраняването на Путин, в телевизиите има мъчително проглеждане на коментаторите. Лукашенко е готов да върне посланика си в Киев, говори за добросъседство.

Франция: Макрон отново е разговарял с Путин за Украйна и е поискал да бъде премахната окупацията на АЕЦ като причина за атомната несигурност. Как беше постигнат пробива за Македония,  за диктаторите, за компромисите, за Петата путинска колона в Европа. Как гледа Франция на енергийните предизвикателства за тази зима, какви са положителните страни на изпитанието? Какъв е залогът на поредните парламентарни избори в България – гост Флоранс Робин, посланик на Франция в България.

Политика: Защо тръбата е цяла и защо танкери могат да преминават през Босфора – президентът Радев и служебното му правителство защитават открито кремълските интереси чрез унизително поведение към “Газпром” и “Лукойл”, като освен с лъжи се опитват да всяват страх предизборно – на живо Христо Казанджиев, експерт от Български Енергиен и Минен Форум.

Турция: Напрежението с Гърция нараства, след като подкрепи Путин за евентуална отмяна на зърнената сделка с Украйна, ще се осмели ли Ердоган да предизвика въоръжен инцидент с Атина, за да опита да спре провала си на изборите – гост Ибрахим Карахасан Чънар.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.