10 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 10 юни 2022 година

Приемането на актуализацията на бюджет 2022

107 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Без съществена промяна на фронта, руснаците се придвижват към Бахмут. ЕК вероятно ще препоръча, а ЕС ще обсъжда на 23/24.6. даването на статут на страна кандидат за еврочлен на Украйна. Тимоти Снайдър: “Виетнам и Афганистан доказват, че не е вярно, че ядрена страна не е губила война”.

САЩ: Тръмп е бил в центъра на “опит за държавен преврат” при щурмуването на Капитолия, според оповестения доклад на парламентарната анкета.

Политика: приемането на актуализацията на бюджет 2022, закона за Антикорупционната комисия и нейния нов шеф, както и българския еквивалент на Магнитски и вдигането на ветото за Македония – това ли е реалната програма максимум на парламента – гост Крум Зарков, депутат от БСП.

Tемида: липсата на адекватен подход на институциите по за правосъдната реформа провокира Ние идваме да предложи пет стъпки, които за пет месеца могат да се генерират поне 5 видими резултата – гост Николай Хаджигенов.

Парите: ЕЦБ започва от идния месец да вдига основния процент, търговските банки също ще последват с цената на кредитите. Въпросът е как да не бъде скършен растежа, но да бъде спряна инфлацията.

Психо: войната постави за мнозина въпроса – приемането или примиряването с насилието, смъртта, истината. Тревожността е новото поле, върху което различни езотерики превземат душите на хората, а руската пропаганда взе на абордаж дори Ванга – гостенка Детена Стаменова.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.