Румен Радев: Това не е ротация, това е подаване на оставка на правителството

Румен Радев: Това не е ротация, това е подаване на оставка на правителството

Това не е ротация, това е подаване на оставка на правителството и оттам цялата процедура се задвижва отново. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали президентската институция е готова за предсрочни избори. Президентът беше сред гостите на зарязването на лозовите масиви между видинските села Гомотарци и Кошава, предаде БТА
Радев припомни, че има ясна процедура в Конституцията, според която при оставка на кабинета, той трябва да направи консултации с политически сили и да връчи мандат за съставяне на ново правителство на първата политическа сила в Народното събрание.
Радев коментира и изявленията в парламента по-рано днес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, свързани с “пешки”, “офицери” и други. “Някои хора още ги боли, че по времето на моите служебни правителства не можеха да си разиграват схемите”, каза Радев. Президентът добави, че по време на неговите служебни кабинети не са били допускани “крупни злоупотреби”, допълва кареспонденцията на БТА.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.