Георги Димитров застава пред Софийската филхармония

Георги Димитров застава пред Софийската филхармония
На 29 февруари в зала „България” големият български диригент Георги Димитров и Софийската филхармония ще представят изцяло Моцартова програма, която включва:
Увертюра „Лучио Сила“
Концерт за цигулка и оркестър №3 в сол мажор, К.216
Симфония №36 „Линц“ в до мажор, К.425
Солист на вечерта ще бъде виртуозният цигулар Юлиан Рахлин, покорил публиката на най-големите зали в света.
Диригентът Георги Димитров не обича да го наричат маестро и е от големите личности, срещите, с които винаги са празник. Изключителен професионалист, работил с всички български оркестри, както и с такива в Русия, Румъния, Унгария, Германия, Италия, Полша, Чехия, Куба, Мексико, Испания, Швейцария. На пулта внушава респект и макар да е много взискателен и критичен, оркестрантите го обичат и ценят, а публиката очаква с нетърпение всяка следваща негова изява.
Юлиан Рахлин  е един от най-прочутите музиканти на нашето време. Многостранните му интереси го отвеждат по целия свят като солист, диригент, камерен изпълнител, преподавател и артистичен директор. Музикалното си образование завършва във Виенския университет за музика и изкуства в класа на Борис Кушнир. Взема също частни уроци при Пинкас Цукерман в Ню Йорк, който го насърчава да продължи да развива свиренето си и на виола. А по-късно започва да изучава дирижиране при Марис Янсонс, напътстван е в това поприще и от Даниеле Гати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.