КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – ЗА ПОЛИТИЧЕСКА УПОТРЕБА, 13 януари 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---ЗА-ПОЛИТИЧЕСКА-УПОТРЕБА,-13-януари-2023-година

Вчерашната акция срещу компанията НЕКСО влезе веднага в политическа употреба за вътрешна консумация

Днес е 13-то число и при това петък. Фаталистите са прекарали един напрегнат ден в очакване да се случи нещо необратимо неприятно, за рационалистите е просто ден като ден.

Вчерашната акция срещу компанията НЕКСО влезе веднага в политическа употреба за вътрешна консумация. Естествено боксовата круша е ясна – Продължаваме промяната. Не може да сме сигурни, че прокуратурата на Гешев целенасочено удря един почтен бизнес, защото по всичко изглежда поръчката за атаката срещу фирмата за търговия с крипто идва извън България. И то от страни, където върховенството на правото е основен принцип. Но че носи вътрешнополитически ползи за реално управляващите българското обвинение няма съмнение. Казвам управляващите обвинението, защото е ясно, че Гешев е формален началник на българските прокурори, но не е върхът на пирамидата, над него има други. Моментът е идеален – баш преди третия мандат. Сюжетът е перфектен – с пускането на филтрирана информация може да насочваш информационното цунами в желаната от теб посока. Има един много сигнал, че прокуратурата използва казусът за да помогне на политическите си покровители. Когато в неофициалния вестник на Гешев сайта ПИК започне да се публикува информация по разследване, която принципно би следвало да е вътрешна за прокуратурата и конфиденциална по същество, значи се преследват други цели, които нямат нищо общо с правните действия. И да видим докъде ще докара нещата прокуратурата. Шумни акции много, те фокусират общественото внимание, провокират естествения ни интерес към криминалните сюжети, след което провалът потъва някъде в тишината на отминалото време. Да видим какъв е когнитивният и професионален капацитет на прокуратурата да събере доказателства, свързани с един съвременен, дигитален бизнес. Дотук видяхме, че българските правоохранителни органи са добре подсигурени кадрово, след като 300 човека се занимават с този казус. Да видим колко добре подсигурени са и интелектуално. Това може да отсъдим като чуем присъдата на съда, ако се стигне до съд. И големият въпрос – ако наистина е имало злоупотреби и пране на пари, ще успее ли прокуратурата да защити финансовите интереси на гражданите. Или ще имаме нов случай Ружа Игнатова – и човекът го няма, и парите ги няма.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България – https://www.facebook.com/tv1bulgaria, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.