КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – ПРОСВЕТЛЕНИЕ, 23 март 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---ПРОСВЕТЛЕНИЕ,-23-март-2023-година

А когато замирише на политически интереси, разбирай на пари, партийните емисари лесно постигат разбирателство

Ако сте имали някакви съмнения или неясноти относно статута и състоянието на председателя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, то днес е светъл ден – тези съмнения са разпръснати. Има я, съществува и всеотдайно изпълнява задълженията си. Дори и в удължения мандат. Днес госпожа Ненкова отново се появи в медийното ни пространство, за да огрее тъмнината на мрачните чувства, които ни обземат покрай цените на храните. Освен, че ни осветли за недостатъчните правомощия и капацитет на КЗК госпожа Ненкова ни вдъхна надежда за по-добри дни и като истинско куче-пазач на непрепястваната икономическа надпревара можем да разчитаме на нея и оглавяваната от нея комисия да плащаме справедливи цени и за храните, и за горивата, за всичко. Освен това госпожа Ненкова ни се накара, че не разбираме как всеотдайно КЗК брани интересите на бизнес и потребителите. Черни неблагодарници сме ние, гражданите, ще знаете. Защото в КЗК сън не ги лови. Толкова всеотдайно и денонощно, че им удължиха мандата. Белким малко се поограмотят, че ето например, по казуса ЧЕЗ-Гинка Върбакова съдът излезе с решение, което би било срам за юрист-първокурсник нежели за маститите комисари. Днешната поява на Юлия Ненкова е забележителна. Тя бележи края на цяла историческа епоха. Защото предишната медийна поява на госпожа Ненкова е отпреди 6 години. През това време ни дума, ни вопъл, ни стон. Нито от нея, нито от някой друг от КЗК. 

С оглед на възхищението, което изпитвам към неуморните комисари – застъпници на свободната икономическа надпревара, и аз се опитвам като госпожа Ненкова, ама нещо не става, нямам коса. Но стигам чак до умиление колко професионално и коректно отсъждат в КЗК. Още преди 6 години председателят на КЗК е сигурен, че има картел. Ако повярваме на нейното тогавашно авторитетно мнение картел има. Ама все още няма решение на комисията за картел. Да не говорим за съдебно потвърждение на подобно отсъждане. Сега ни обещават, че Лукойл щял да си отнесе заради господстващо положение в данъчните складове. Нека да се върнем към една още по-стара медийна изява, на повече от 6 години.

Малко неудобно става да се показвам в собствен коментар, но пък не можах да си спестя удоволствието да си припомня, че някога, преди доста време съм бил по-готин и с повече коса. И тогава можех да правя като госпожа Ненкова, ма нямало е кой да ми демонстрира юнашка  непримиримост към пазарните нередности. Бая време мина, докато в КЗК се сепнат и стигнат до прозрението за ситуацията с данъчните складове. Не удължен, още няколко мандата им трябват, за да покажат и някакви резултати. Защото под обществения натиск в КЗК хукнаха, по-скоро ги хукнаха отгоре, да дадат някакъв знак, че все пак ги има. Почнаха ударни проверки за храните, симулират някакви действия на петролния пазар. И се фукат как имало пратеници на различни политически сили. А то всъщност това е големият проблем. Че вместо експертност, в КЗК имаме политическа комбинация. А когато замирише на политически интереси, разбирай на пари, партийните емисари лесно постигат разбирателство. Не само в КЗК.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.