КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – ПО ЖИВКОВСКИ, 5 април 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---ПО-ЖИВКОВСКИ,-5-април-2023-година

Пронатовски кабинет с най-верните ушанки на Путин у нас

Бащинска, всеопрощаваща десница протегна пазителят на държавата, стожерът на демокрацията, вардещият евроатлантическите ценности Бойко Борисов. Хората, излезли на протест през лятото на 2020-а, си представяха, че протяга напред две ръце, за да щракнат белезниците, пък докъде стигнахме – държавникът Борисов с лукавство по живковски протяга ръка към всички нас. За да има демокрация, да има правителство, да има бюджет, да няма инфлация, да се залепи счупената, по неговия израз, държава. Така каза българолюбецът от Банкя. И като едно време Живков най-същественото е не какво казва, а какво не казва. Всъщност, не казва, че най-сериозната му грижа, кахърът на кахърите му е личното оцеляване. Затова е готов да прави кабинет с евроатлантически ценности, но е готов в него да участват и “Възраждане”, и Румен Радев. Даже е против импийчмънта на Радев. И как да иска ревизия на прокремълските виражи на президента-миролюбец, след като има споразумение с джентълменския клуб Борисов-Пеевски. Още лятото ви посочих, че първата лястовичка, знаковият първи нишан, първият тест беше съхраняването на кошлуков начело на БНТ. Не се фукам, жал ми е. От това, че някой ще прави пронатовски кабинет с най-верните ушанки на Путин у нас. 

Жал ми е за реформаторската коалиция на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, защото в тях бяха инвестирани огромни надежди, които те опропастяват. Пак още миналото лято предупредих, че ловките хищници от ГЕРБ и ДПС ще ги смелят. И това е напът да се случи. Огромно напрежение се акумулира вътре в коалицията – да се приеме ли офертата на основния враг? Кое е по-рисково – откритите метани на Радев пред Путин и още едно служебно правителство или лицемерната уж привързаност на Борисов към демократичните ценности? Радев е ясно изразен като политическа физиономия, Борисов е контролируем, държат го, последната глава на българския роман Магнитски не е написана. Вътре в реформаторската коалиция избуяха принципни различия, обиди и конфликти в първите минути след края на изборния ден. Освен това се трупа напрежение и между “Продължаваме промяната” и “Демократична България”. Вътре в “Продължаваме промяната” има ценностно противопоставяне по отношение на съставяне на кабинет с ГЕРБ. Петков и Василев оповестиха решение да не подкрепят кабинет с участието на ГЕРБ, преди да са го обговорили със своите партньори от ДъБъ. В самата “Демократична България” големият брат Да, България показва пренебрежение и тотално неглижиране на членовете на това по-малко коалиционно семейство. И всички в голямото обединение са разочаровани от резултатите на изборите. И си дадоха срок до петък да отговорят на предложението на Борисов. А и да се опитат да тушират напрежението помежду си. Тогава ще научим приема ли се офертата или не.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.