КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – КЪСИЯТ МАНДАТ, 11 април 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---КЪСИЯТ-МАНДАТ,-11-април-2023-година

След няколко часа, утре, най-възрастният избран за депутат Вежди Рашидов ще възвести началото на следващия парламент – 48-то. Както нерядко се случва у нас изключителното, необичайното се превръща в нещо нормално. Напоследък, докато се осъзнаят новите депутати откъде се влиза, къде предлагат прословутите в миналото депутатски кюфтета, докато инсталират по бюрата си фотографиите на децата и им казват – айде, чао, парламентът се разпуска. Няколко седмици и довиждане. Пак избори. Докато мигнат и ги прокуждат от свещаната за българската демокрация сграда. Вероятността да се случи същият сценарий е доста голяма и при това Народно събрание. 

Странното е, че чисто аритметически партиите и политиците, които бутнаха управлението на Кирил Петков имат перфектните условия да си създадат собствено правителство. ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ разполагат с неоспоримо мнозинство да управляват. Разкарваш някого от властта и ти си на ход, покажи какво можеш. И тези могат, ама не им стиска. Бойко Борисов не е спрял да се фука колко е способен като премиер и как само той може да разчисти батаците на другите. Супер, да покаже как се прави. Борисов обаче има стабилни политически рефлекси и ясно осъзнава, че е тотално дискредитиран – както у нас, така и в чужбина. Като човек имал вземане-даване с престъпния свят, който автоматично усеща, че е в опасност. Единственият начин да омилостиви по-силните от него е да се легитимира чрез съвместно управление с Продължаваме промяната и Демократична България. Хич не му трябва да става отново ортак с ДПС, дето пълни списъците Магнитски. Същевременно обаче няма как да се отърве от манталитета си на мутра. Той е навикнал да общува само на един език – езика на изнудването. В представите на мутрите единственият шанс да достигнеш до желания резултат е да уплашиш насрещната страна в договорката. Така навремето застраховаха след палежи и побоища, заплашваха, мачкаха. Затова Баце месеци наред разкъса Продължаваме промяната, неговите лейтенанти ги наричаха какви ли не, квалифицираха ги с ужасяващи дамги, пропагандната машина смесваше в отровен коктейл манипулирани факти и натурални лъжи, с идеята да им уврат главите и да кандисат на съвместно правителство. Вместо Бий ме, обичам те, подходът на Борисов е Бия ви, обичайте ме! За него партньорството задължително предполага едната страна да е доминираща, равностойни отношения няма как да работят.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.