КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – КАКВО СТАВА ЗАД ЗАВОЯ, 4 май 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---КАКВО-СТАВА-ЗАД-ЗАВОЯ,-4-май-2023-година

Днес бих искал да ви накарам да си помислете за завоя. Много важен елемент както в символен, така и в абсолютно реален смисъл. Пътуваш, пътуваш, и понеже не виждаш какво става зад завоя, той вселява в душата ти усещане за неяснота, опасност, риск. Я някой джигит ще изскочи, ще навлезе в платното ти, ще те изпраска челно, я някое животни ще се разхожда безхаберно по пътя, я паднал камък, я някой зложелател може да е поставил взрив, за да те стресне. Рисково нещо са това завоите. И в пътен, и в житейски смисъл. Питайте главния прокурор Иван Гешев. Пътуваш си по живописното шосе в планината, любуваш се на пейзажа и отведнъж… бомба. Посегателство срещу държавността, както гневно реагираха повечето политически сили. И започна едно свирене на гуми, на занасяне и на твърде силни умствени напъни по завоите на този притеснителен сюжет. Било ли е семейството на Гешев в атакувания автомобил или не е било? Един казва едно, друг друго, трети вика било лична информация, няма да ви кажа. Както се полага при толкова дръзко престъпление, силите на полиция, милиция, следствие и други органи, които денонощно бдят за сигурността на граждани бяха изпънати до краен предел. Като мускули на културист. И бързо започнаха да разплитат възела.

Имало някакъв вездесъщ експерт, който на място дошъл и потвърдил професионализма на бомбаджията-нападател връз Гешев. Оказа се обаче, че с въпросния експерт е контактувано само дистанционно. И така нататък, и така нататък. Говорителите по темата бяха доста объркани и ни объркаха и нас. В личната ми класация за небивалици обаче лидерската позиция, шампионската купа, недостижим рекорд заема твърденията на един магистрат с положение и авторитет. Зер е работил в една стая с Делян Пеевски в кратката му магистратска битност, след като цял закон беше променен, за да привнесе незаменимата си експертиза в съдебната власт настоящият депутат от ДПС. Това че са дишали един въздух и че приятелски са делили общо работно пространство, няма нищо общо с кариерата на Ясен Тодоров, който стигна до Висшия съдебен съвет. Даже стана известен с подозрения, че е пращал СМС на Бойко Борисов, тогава премиер. Та, споменатият Ясен Тодоров спомена, че осколките са излетели при взрива с огромна скорост. Толкова огромна, че излиза, че в момента се реят в свободна орбита около Земята. Защото ако сметките на Тодоров са верни, скоростта на осколките е надвишавала първа космическа скорост. 

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.