КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – ФАЛСТАРТ, 13 април 2023 година

КОМЕНТАРЪТ-по-ТВ1---ФАЛСТАРТ,-13-април-2023-година

Както се очакваше Народното събрание забуксува още на практическия старт на своята работа. Като претоварена каруца на нанагорнище. И е реален рискът да тръгне наобратно по склона и да се прекатури. Партиите не могат да се разберат за председател на парламента и това блокира работата им във втория работен ден. След вчерашните фанфари и словесни фойерверки от днес нашите избраници следваше да са се захванали с разчистването на българските проблеми. Обаче не могат да излъчат председател, първият между равните, за да работят. Продължаваме промяната направиха доста любопитното предложение да се разменят на ротационен принцип. По същия начин може да въведем фигурата на ротационен министър-председател, на ротационни министри, на ротационни шефове на регулатори. Изключително силно включване на Слави Трифонов по темата. Той напомни неписаното правило, че най-голямата парламентарна група има правото да посочи председател и другите следва да се съобразят с нейния избор. Шоуменът обаче премълча или пък е забравил, че първият път, когато Ива Митева седна на най-централното място в пленарната зала, Има такъв народ бяха втора политическа сила и не уважиха тази привилегия на най-многобройната депутатска група тогава – ГЕРБ. А днес вече народните представители от ИТН си говорят с Бойко Борисов, мераците за изчегъртване явно са лекинго позабравени. 

А самият Бойко със своя неподражаем стил, както на терена, така и в медийното пространство, днес ощастливи репортери като прие да отговаря на въпроси. Цветна илюстрация за изразните и лексикални висоти на лидера на ГЕРБ.

Много му се иска на другаря Баце да стане ортак в правителството с Продължаваме промяната и Демократична България. И днес бяхме осведомени за неговия мерак. Но ако не станало има и вариант Б. И той е най-логичният – да си направят мнозинство с ДПС и ИТН. Зер точно те срутиха кабинета на Кирил Петков. Министрите в такъв кабинет обаче ще трябва много да внимават и да се озъртат на всяка крачка. Защото ще бъдат следени изключително внимателно какви ги вършат. Защото ако смисълът да има кабинет се заключава в това да се изместят от икономическите лостове и схемите за потребяване на държавна пара на съветниците на Радев, няма да имат рахат. Така или иначе подобен кабинет е орисан да добута нещата до местните избори. Ако въобще юнаците от трите партии се престрашат да се впуснат в тази авантюра.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.