За седми път – Plovdiv Jazz Fest

За седми път - Plovdiv Jazz Fest

Седмото издание на Plovdiv Jazz Fest ще се проведе между 29 и 31 октомври. В тези последни дни на октомвриДомът на културата “Борис Христов”ще бъде сцена за концертите на двама носители на „Грами“ в две последователни вечери и на един много специален проект, който ще се случи само веднъж и ще постави началото на фестивала.

Пълната програма на фестивала ще стане известна съвсем скоро, но първият акцент от нея е финалният концерт (31 октомври от 20:00 ч.) на виртуозното трио на американския джаз пианист Брад Мелдау.

След много номинации през последните 25 години, през 2020 г. Брад Мелдау беше отличен за първи път с „Грами“. Той получи престижното отличие в категорията „Най-добър инструментален джаз албум“ за Finding Gabriel. Пианистът безспорно е сред най-задълбочените и влиятелни джаз музиканти днес. Той ще пристигне в Пловдив в компанията на още две джаз звезди – басистът Лари Гренадиър и барабанистът Джеф Балард. Формацията има концерти из целия свят още от средата на 90-те. Паралелно Мелдау развива и своята солова кариера, но солидна част от творчество му е свързана именно с неговото трио.

Днес дискографията му като лидер включва 25 албума, а още 16 са създадени в сътрудничество. Билетите за концерта на Брад Мелдау трио вече са в продажба и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Освен тях могат да бъдат закупени и ограничен брой фестивални билети, които включват всички концерти от основната програма на Plovdiv Jazz Fest.

Поради условията, в които се провежда Plovdiv Jass Fest тази година капацитетът на залата няма да бъде намаляван, но достъпът на публиката ще се осъществява единствено с валиднидокументи за ваксинация или преболедуване на COVID-19. Необходимо е да се представи и документ за самоличност, с който да бъдат сравнени имената. Третата възможност остава отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди началото на концерта.

Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 година.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.