Йосиф Радионов на 70 години

Йосиф Радионов на 70 години

Именитият български цигулар събира приятели и ученици на юбилеен концерт – матине. На 12 септември зала „България“ ще бъде домакин на музикално матине, което ще отбележи 70-годишния юбилей на цигуларя Йосиф Радионов.

В концерта ще вземат участие имена като Ангел Станков, с когото са дългогодишни концертмайстори на Софийската филхармония в един от златните периоди на националния филхармоничен оркестър. Те се присъединяват към Филхармонията на 1 април 1981 година и остават на тази позиция до 1993 година.

За музикалното събитие пристигат музиканти от цял свят, за да уважат своя учител, колега и приятел. Софийската публика ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на цигуларите:

Йоанна Каменарска – концертмайстор на Хамбургската опера;
Мирослав Чакърян – концертмайсторна Симфоничния оркестър в Йоханесбург, ЮАР;
Теодора Христова – концертмайстор на Софийската опера и балет;
Иван Пенчев – примариус на Кварто квартет и член на Софийската филхармония;
Павел Пенев – концертмайстор на оркестър „Орфей“;
Александър Иванов – концертмайстор на филхармония „Пионер“;
Елена Ганова – БНР;
Иво Александров – виолончело – помощник концертмайстор в Софийската филхармония;
Иван Иванов – контрабас,
Асен Кушинчанов – китара и други.

В програмата ще прозвучат любими творби от Георг Филип Телеман, Йохан Себастиан Бах, НиколоПаганини, Роберт Шуман, Михаил Пеков, Антонио Вивалди и др. На сцената на зала „България“ ще видим и чуем иЗорница Радионова – пиано, с която Йосиф Радионов концертира последните години – негов сценичен и житейски партньор. На диригентския пулт ще застане Райчо Христов – основател на камерния оркестър „Орфей“ – Перник. Юбилейният концерт на Йосиф Радионов в зала „България“ очаква неговите почитатели на 12 септември, неделя, от 11:30 часа.

По материали на Софийска филхармония.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.