Виолончелистът Лъчезар Костов в Анфас, 24 февруари 2024 година

Виолончелистът Лъчезар Костов в Анфас, 24 февруари 2024 година

Гостът ни пристигна заедно със своето виолончело от далечен Балтимор по покана на друг, свързан и много изявен в Америка български музикант – диригента на Нов симфоничен оркестър маестро Петко Димитров. На 26 февруари публиката в зала „България“ ще присъства на вълнуващата им музикална среща – концерт на Нов симфоничен оркестър, в който ще прозвучат Симфония Манфред на Пьотр Илич Чайковски и Дворжак концерт за виолончело и оркестър със солист – Лъчезар Костов.

За изявите и кариерата му в чужбина и радостта от срещите с българската публика, за дебюта му в Карнеги хол още преди 15 години, за успехите на дуото Вълков – Костов, за вълненията от предстоящата среща с Нов симфоничен оркестър и маестро Петко Димитров „двайсет години по-късно” , както той я нарече – в новото издание на Анфас Олга Бузина разговаря с втория водач на виолончелите на Балтиморския симфоничен оркестър – пловдивчанина Лъчезар Костов.

Събота, 24 февруари от 20.30 часа.

Повторения – неделя, 25 февруари от 11.00 часа и сряда, 28 февруари от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.