Службата за външно разузнаване на Русия обвини САЩ в опит за намеса в президентските избори

Службата за външно разузнаване на Русия обвини САЩ в опит за намеса в президентските избори

Службата за външно разузнаване на руския президент Владимир Путин днес обвини САЩ, че се опитват да се намесят в президентските избори в Русия и заяви, че Вашингтон дори планира да извърши кибератака срещу системата за онлайн гласуване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин, който почти сигурно ще спечели президентските избори, насрочени за 15-17 март, предупреди Запада, че всеки опит от страна на чуждестранни сили да се намесят във вота ще бъде сметнат за акт на агресия.

Руската служба за външно разузнаване каза в свое изявление, че разполага с информация, че правителството на американския президент Джо Байдън възнамерява да се намеси в изборите.

“Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Джо Байдън е възложила на американски неправителствени организации да постигнат намаляване на избирателната активност”, се посочва в изявлението.

“С участието на водещи американски компютърни специалисти се планира да бъдат извършени кибератаки срещу системата за дистанционно гласуване, които да направят невъзможно преброяването на гласовете на значителна част от руските избиратели”, добавя разузнавателната служба.

Службата за външно разузнаване не представи доказателства за твърденията си. Към момента няма реакция от страна на Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

 

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.